Nemzetközi STOTT® Pilates
képzés
előnyei a Pilates Balance Stúdióban:

 • Az ELSŐ világszínvonalú képzés MAGYARUL, Budapesten

 • Tapasztalt Stott Pilates mestertanárok vezetésével,

 • Munkaidőhöz igazítva 4-5 órás blokkokban délutánonként illetve hétvégén zajlik.

 • Kiváló segédeszközök: könyvek, DVD-k

 • Mind az EGYÉNI, mind a CSOPORTOS oktatásra felkészít!

 • TÖBBLÉPCSŐS a képzés, egyedi igényekhez alakítható.

 • BEVÁLT módszer, világszerte több mint 12.000 Stott Pilates oktatóval!

 • Több mint 800 gyakorlat tanításának elsajátítása a kezdőtől a haladóig, talajon és speciális gépeken, különböző segédeszközök használata a gyakorlatok módosításához.

 • Egyénre szabott programozás (=az edzésterv kialakításának) elsajátítása a rehabilitáció utáni betegektől, a lelkes fitneszeseken át a profi táncosokig, sportolókig.

 • Külföldi munkavállalási lehetőség a nemzetközileg elismert diplomával!

 • Értékarányos tanfolyamár

 • Dinamikusan fejlődő stúdiónkban munkalehetőség nyílik a legtehetségesebb résztvevőknek!

Alábbiakban részletesen olvashatsz a képzésről!

PILATES KÉPZÉSEKRŐL ÁLTALÁBAN
A Pilates módszer rendkívül népszerű, így számos stúdióban és több képzési központban is elérhető. A számos lehetőség között azonban az oktatás minősége, így az megszerezhető tudás széles skálán változik.

A módszer alapja az egyénre szabott gyakorlatsorozat, melyet a vendég testalkatának, izomállapotának és terhelhetőségének messzemenő figyelembevételével állítunk össze.
Az egyénre szabott gyakorlatokat talajon valamint speciális izületkímélő gépeken végeztetjük. A gyakorlatokat megfelelően képzett oktató tanítja meg és korrigálja a hibákat is, amelyeket-ha nem korrigálunk-, sérülésekhez vagy a hatékonyság csökkenéséhez vezetnek. Így könnyen érthető, hogy a tömeges, kb. 20 fős nagycsoportos óráknak kevés köze van a módszerhez, mert ott az egyéni figyelem elképzelhetetlen. 

A hatékony és sikeres (kis)csoportos pilates óra titka, hogy oktató először egyéni szinten felfigyeljen, és közérthetően korrigálja a Vendéget.  Kellő tapasztalattal, ez már a csoportban is kivihető. 

A megfelelő gyakorlatsorozat összeállítása és hatékony betanítása jelentős tudást és tapasztalatot feltételez, amit értelemszerűen nem lehet egyetlen hétvége alatt elsajátítani.

Jelenleg számos képzés elérhető a világon, ám kevés olyan van, melyet nemzetközi szinten jegyeznek, és a diplomájával számos sikeres stúdió fut világszerte


KURZUS SEGÉDANYAGOK

A sikeres képzés alapja a részletes, kellően dokumentált segédanyag, mivel az intenzív kurzuson egyszerűen fizikailag lehetetlen mindent részletes végigvenni. A Stott Pilates™ képzés rendkívül jól felépített tananyaga kézikönyvekkel, segédanyagokkal és teljes gyakorlatsorozatot lefedő igényes video/DVD anyaggal rendelkezik.

A Stott Pilates intenzív (Mat+Reformer+Cadillac 1 vagy 2-es szintű)) képzés a hozzátartozó könyvek MAGYAR nyelven érhetők el Budapesten, így a külföldi utazás és a szállás jelentős költsége nélkül szerezhetünk egy nemzetközi Stott Pilates diplomát, mely birtokában országszerte és a világban is keresett pilates oktatóvá válhatunk.

ANATÓMIAI-TARTÁSELEMZÉSI ALAP
A funkcionális anatómiai-tartáselemzés tudás, az előzetes, bármely mozgásformában szerzett tanítási tapasztalat és a Stott Pilates módszer ismerete a képzés előfeltétele.

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA
A képzés megkezdése előtt ajánlott, minimálisan 10-30 pilates óra is jelzi, hogy legalább a módszer alapjairól benyomást kell szereznünk. Így válik hatékonnyá a 40-60 órás intenzív képzés, melyet a munkaidőhöz igazítva 4-5 órás blokkokban a délutáni illetve a hétvégi időpontokra osztunk be.

A KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE
A STOTT Pilates képzés TELJESKÖRŰ! Mind a talaj, mind az ÖSSZES pilates gép használatát elsajátíthatjuk lépcsőkben.

0.
  A Stott Pilates képzés "bevezető" lépcsője az ELŐKÉPZÉS (anatómia-tartáselemzés-alap gyakorlatok).  3 napból áll. AKCIÓ!* Ennek költsége a tanfolyam résztvevői számára levonható az intenzív tanfolyam árából!*

1.  A Stott Pilates képzés első lépcsője a talajgyakorlatok (Mat-IMP kurzus),

2. míg a második lépcsője a Reformer (IR kurzus) gépen végzendő gyakorlatok tanításának elsajátítását jelenti.

3. Negyedik lépcső a komplexebb CADILLAC-CHAIR-BARREL gépek kurzusa.

4. Végül az un. ISP (Injury and Special Population) kurzus a sérülések és betegségek pilates megközelítését tárgyalja.


A képzésen a gyakorlatok mellett a testtartás-analízist és az egyénre vagy csoportra szabott programozást, a megfelelő gyakorlatok kiválasztását is megtanuljuk. A megfelelő segédeszközökkel vagy a gyakorlatok módosított változatának kiválasztásával gyarapodik tudásunk a gyakorlatok helyes tanítása mellett.

Az alap és középhaladó gyakorlatok tanításának elsajátításával, a funkcionális anatómia alkalmazásával, az egyéni testalkatra szabott programozással, a segédeszközök, gyakorlat módosítások segítségével a sikeres vizsga után már elég tudás birtokában kellő önbizalommal tarthatunk sikeres és hatékony, valódi pilates órákat.

Ha valaki szeretné folytatni a képzést, később a harmadik lépcsőben Cadillac intenzív kurzust (ICCB) is elvégezheti, hogy még tovább bővítse tudását.

Mindhárom intenzív tanfolyamhoz ( Mat, Reformer, Cadillac) tartoznak a haladó gyakorlatokat tartalmazó kurzusok, melyek további ismeretanyagot adnak, ha aktív sportolókkal, profi táncosokkal, agilis kliensekkel van dolgunk.
Ezek a kurzusok külön elvégezhetőek, evvel 2-es szintre emelhetjük képzettségi szintünket. Ha mindezt a tudást elsajátítottuk, több mint 800 gyakorlatból és módosításaikból válogathatunk klienseink örömére.

VIZSGÁK
Az intenzív kurzust követően kötelező min. 30 óra tanítási gyakorlatot kell szerezni, a már képzett oktatók óráit megfigyelni. Egyéni beosztás szerint van erre lehetőség a Balance Stúdióban az intenzív képzést követő
6 hónapon belül
, mely időtartam a szóbeli és írásbeli vizsgáig áll rendelkezésünkre. A jelentkezőket egyénileg bíráljuk el a torontói központú Stott Pilates oktatóképző centrummal egyeztetve.

HA MÁR VÉGEZTÉL RÖVIDEBB PILATES TANFOLYAMOT:
Az intenzív Stott Pilates képzést azoknak is ajánljuk, akik már végeztek rövidebb tanfolyamokat, és gyakorolják a módszert, ám úgy érzik, van még mit tökéletesíteni tudásukon. Ebben az esetben viszont megvan az az előny, hogy a pilates módszer alapjait már ismerik és tapasztalatot szerezhettek abban is, hogy milyen népszerű! A tanfolyam elvégzése után oktatói hatékonyságunk jelentősen növekszik, és az elégedett visszajáró(!) vendégek révén a befektetés hamar megtérül.

A KÉPZŐ KÖZPONT FELSZERELTSÉGE, MESTERTANÁRAI
A Pilates Balance Stúdióban a pilates géppark teljes skálája megtalálható, és a nemzetközi diplomával rendelkező, folyamatos kanadai képzésen résztvevő tanárok és mestertanárok a minőség garanciái.

A KURZUS ÁRA
A Stott Pilates első közép kelet-európai képzési központja Budapesten a Pilates Balance Stúdióban indult ez év januárjában. A talajkurzus (Mat 1-es szint 40 óra) ára 1000, míg a reformer(1-es szint, 50 óra) kurzus ára 1400 EUR, mely több részletben is kifizethető a tanfolyam kezdetéig. Ez elsőre drágának tűnhet, de ne feledjük, itt az óránkénti ár nem sokkal haladja meg a rövidebb és kevésbé hatékony tanfolyamok árait. A pluszt az igényesebb és részletesebb tudásért fizetjük. További előny, hogy a résztvevők a kurzus elvégzése után részt vehetnek és/vagy megfigyelőként tapasztalatot gyűjthetnek a Pilates Balance Stúdióban csoportos talaj és egyéni órákon szabad kapacitás esetén!

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK  *ITT VAN LÉNYEG!
A STOTT Stúdióink és Iskolánk nem egy kezdő, önjelölt "oktató" próbálkozásai, hanem egy több mint 25 éve finomított módszer esszenciáját adják.  Oktatásunk sikereit hűen mutatja a hazánkban lassan 3 éve oktatott több mint 20 kurzus és 100-t közelítő hallgatói létszám.

Mi nem csak tanítjuk, hanem tudjuk is a hatékony pilates titkát, amit dinamikusan bővülő stúdióhálózatunk (Pest, Buda, Győr, Békéscsaba, Csíkszereda...) is mutat.  Balgaság egy olyan iskolát megkezdeni, mely nem tud referenciákat szolgáltatni.  Hozzánk bárki, bármikor betérhet, kipróbálhatja az iskolánk által képzett oktatóink által adott pilates színvonalát. 

A kurzuson résztvevő legtehetségesebb tanárok folyamatosan bővülő stúdiónkban munkalehetőséget kaphatnak!

Kellő nyelvtudás birtokában Európában bárhol , illetve az USA-ban (New York, Los Angeles, stb) vagy akár Kanadában ( Torontó, Vancouver, Winnipeg stb) is elhelyezkedhetünk képzett Stott Pilates diplomával rendelkező oktatóként, ahol -zárójelben jegyezük meg- ,a hazai árak többszörösét is elkérik és fizetik a pilates órákért!

A Balance Stúdióban több éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a minőséget képviselő pilates oktatókra nagy igény van Magyarországon is!

A Pilates Balance Stúdióban tervezett kurzusokhoz klikkelj ide!

       

Jelentkezés, érdeklődés:

info@pilatesbudapest.hu

vagy hívd a   06-70-310-9000

A kurzusokon maximum 12 fő vehet részt, így  jelentkezz minél előbb, mert a részvétel limitált!

 


 

STOTT PILATES  képzések
 
-Intenzív Mat/Talaj (IMP)  
  -Intenzív reformer (IR) 
 
 
-Intenzív CADILLAC(ICCB)  
  -Intenzív haladó talaj (AM)
 
 


Bővebb információ:
www.pilateskepzesek.hu

 

    

  Intenzív Talaj (IMP) (előjegyzés)
  
  Intenzív reformer (IR) 
(előjegyzés)


Kattints a linkre a képzés részletiért!


A 2006 januári Mat/talaj képzésről
2006 áprilisi  IR képzésről

 

 

Jelentkezés, érdeklődés:

info@pilates.hu

vagy hívd a  

06-70-310-9000

 
A Stott™ Pilates képzés menete:

A képzés szintenként megszakítható, és sikeres vizsga után az adott szintű nemzetközi diploma megszerezhető.

A kurzusokat egymás után elvégezve azonban a vizsgát elég a képzés végén lerakni!
 
0. ELŐKÉPZÉS anatómia + tartáselemzés+ alapgyakorlatok
1. Mat /Talaj
(IMP)
alap+
középhaladó
haladó
2. Reformer
(IR)
alap+
középhaladó
haladó
3. Cadillac-Chair- Barrel (ICCB) alap+
középhaladó
haladó
4. ISP  
 

* Az akció csak korlátozott ideig és csak meghatározott talajkurzusokra vonatkozik.  Bővebb információ a fenti email címen!